Rendkívülien indult ez a hét, és még rendkívülibben folytatódott. A szünet kitörése előtt a tanodás foglalkozásokat három napba tömörítettük. A gyerekeket egy-egy kiscsoportos természettudós alkalomra hoztunk el, ahol rövid felkészülés során minden tudós megtanult egy fizikai vagy kémiai kísérletet, amit aztán be is mutatott a többieknek. Szerdáig mindenki, aki szeretett volna, sorra is került, hogy aztán mától gőzerővel elkezdődhessen a tavaszi tábor.

Kézművessel indítottunk: mivel közeledik a húsvét, délelőtt hímes tojásokat és tojástartókat csináltunk a gyerekekkel. A tartókat kétféle minta közül választhatták ki, a leglelkesebbek birkát és csibét is készítettek. A legnépszerűbb a birkás tartó volt, amit vattapamacsok segítségével tettünk bolyhossá. Látszott, hogy gyerekek azt élvezték a legjobban, amikor a vattapamacsokat szétszedték, mert nagyon csikizte az ujjaikat. A tartók után elővettük az ajándékba kapott tojásfestő készleteket, amivel szebbnél szebb alkotások készültek. A kézműves foglalkozás végén minden gyerek hazavihette azt a szettet, amivel dolgozott, hogy otthon is folytathassák a húsvétra hangolódást.

received_10155949565955278

A délutánt sorversennyel kezdtük, de sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy elterveztük. A gyerekek többször is kiléptek a helyzetből és nagyon nehezen tudtuk visszahúzni őket. Ezért jópár próbálkozás után inkább más játékokat vettünk elő, amiket a gyerekek már ismertek és korábban jól beváltak. Egy picit oldottabb lett a hangulat, bár sokan nem álltak be ezekbe sem. Közben néhány gyerekkel közösen elkészítettük az uzsonnát. A segítő gyerekek a kultúr ajtajában a kintről érkező társaikat szörppel és tálcákon kínált szendvicsekkel várták, amiket már jó hangulatban és nyugodt körülmények között fogyasztottunk el.

sdr

A programot ezután egy színes kézművessel folytattuk. Sablonok segítségével fehér kartonból vagány szemüvegeket vágtunk ki és díszítettünk filctollal. A gyerekek csináltak pöttyöset, csíkosat, virágmintásat és olyat is, ami csupa színkavalkád volt. A szabad alkotás úgy beindította néhány gyermek kreativitását, hogy egészen sajátos technikákat alkalmaztak. Többen is nekifogtak egy második vagy harmadik szemüveg elkészítésének, hogy minél több mintát kipróbáljanak.

20170413_154131

A délután utolsó állomása a csajos klub volt. Tolltartó-varrással és izgalmas beszélgetéseket remélve vártuk a lányokat. Sajnos nem egészen úgy sikerült ez az alkalom, mint ahogy szerettük volna. Lehet, hogy hosszú dologgal készültünk és ez okozott ellenérzéseket, de valahogy a jó hangulat, bizalmas légkör sem alakult ki. Igyekszünk holnapra a második csoportra kicsit máshogy készülni fizikailag és lelkileg is.

Ági, András, Berta, Bogi, Julcsi, Milán, Petra, Tami

Szólj hozzá!