Még a tavaszi táborban a nagy lányokkal, de az egészen kicsikkel is elkezdtünk spontán a fűben tornázni és úgy tűnt, hogy nagy érdeklődést mutatnak a gyerekek. Ezért elhatároztuk, hogy a projekt héten három napos táncolós-jógázós programot szervezünk.

A délelőtt során a nagylányokat két csoportra osztottuk és másfél órás gyakorlások során vettük át az Ashtanga jóga alapjait. Délután a legkisebbeket vártuk játékos tornára, jóga elemekkel ötvözve. Nagy meglepetésünkre a 4-5. osztályos fiúk körében is nagy népszerűségnek örvendett a jóga projekt, ezért végül külön csoportot indítottunk nekik is a délután során. A napot végül a nagy lányokkal zártuk, aki jöhettek duplázni, de ezen az órán már a művészi torna és a táncos elemek kerültek előtérbe. Több anyuka is jelezte, hogy szeretne részt venni, de végül a kisbabájuknak nem tudtak felügyeletet biztosítani, ezért sajnos ez nem jött össze, de legközelebbre igyekszünk erre is megoldást találni.

Bár információink szerint egyes izomláztól sajgó lábakat egész éjszaka borogatni kellett, de még az utolsó nap is telt ház volt és töretlen lelkesedéssel lélegeztünk, nyújtottunk és táncoltunk kifulladásig.

Nagy örömöt jelentett számunkra, hogy az egyik régi tanodásunk, aki nem mellesleg nem rég ballagott el az általános iskolából, eljött segítőként az ovis foglalkozásra. Ennek az órának a részleteit Ő meséli el Nektek, íme:

Odahívtam őket, elkezdtünk játszani. Először szobor játékot, utána elvesztettem zsebkendőmet és lipem-lopom a szőlőt. Amikor megérkezett az utolsó kislány is, akkor elpakoltunk, kezdődött a torna, de előtte ittak a gyerekek. Először a földön nagy körben ültünk és pár gyakorlatot ott csináltunk. Utánoztuk az állatokat meg a növényeket. Állva is tornáztunk, utána pedig egy nagy körben mentünk és azt játszottuk el mintha a pincében és a padláson lettünk volna. Utána ingafutásban utánoztuk az indiánokat, a cicákat, a kutyákat, a lovakat és az őzikét. Végül gyerekek és mi is párba álltunk. Kör alakot formáltunk háztetőt is készítettünk, nagy terpeszben a levegőben összetettük a lábunkat és a kezünket és úgy egyensúlyoztunk. Búcsúzásképpen elköszöntünk egymástól a nap üdvözlettel.

Végezetül néhány kép arról, hogy jógázunk mi.

Lánycsoport:

19718530_492183187840305_1378199024_o