Mezei piknik

Rendhagyó alkalommal készültünk a mai ovis foglalkozásra. Annyira megtetszett nekünk a mezítlábas park ötlete, hogy gondoltuk csinálunk egyet a gyerekeknek. Hoztunk is sok szúrós, kemény, puha, selymes dolgot a természetből. A pályát hullahopp karikákból alakítottuk ki, illetve a végén még két nagyobb tálba tettük a folyósabb anyagokat. Meg is érkezett reggel három kíváncsi gyerkőc. Először egy mesét hallgattunk meg a Nagy-Kopasz hegyről, aztán már mezítlábaztunk is. Nagyon tetszett a gyerekeknek, volt olyan bátor gyerek, aki még csukott szemmel is végig ment a pályán. Lezárásként kavicsokat gyűjtöttünk a lábujjainkal egy tálba.

20170727_091554

20170727_092357

Párhuzamosan a mezítlábas parkkal elkezdtük a délelőttöt  a kultúrban is. Páran már tegnap kipróbálták a könnyebb origami könyvjelzők készítését, amiket többféleképpen ki lehet színezni. A kisebbeknek segíteni kellett a hajtogatás résznél, de a színezést már ők is önállóan csinálták. Egész állat-sereglet sorakozott fel a kézműves foglalkozás végére, rókákkal, pingvinekkel, nyuszikkal, pillangókkal, de készült minion és szörnyecske könyvjelző is. A nap első felének lezárásaként egy új gyorsasági csapatjátékot próbáltunk ki, aminek a lényege, hogy a két csapat egyszerre forgatja időre a pályán a lent fekvő bólyákat, attól függően, hogy a vulkán vagy tölcsér csapatban vannak. A még maradó, lelkes gyerekek reakcióiból úgy tűnt, hogy sikerült egy új kedvencet találnunk.

dav

Ebéd után egy különleges programmal folytattuk a napot. Májusban elindítottunk egy kiskert projektet, ültettünk, vetettünk, palántáztunk közösen a gyerekekkel különféle növényeket, amiket aztán heteken keresztül gondoztunk is. Mára a zöldségek többsége beérett, amit egy piknikkel ünnepeltünk meg a focipályán, amire a nap folyamán egy karszalag átadásával mindenkit személyesen meginvitáltunk. A menü zsíros illetve felvágottas kenyérből, szörpből és persze magukból a zöldségekből állt. Az alkalomra rengeteg szülő és kistestvér is eljött, így egy jó élménnyel sikerült zárnunk ezt a projektet. Külön örültünk annak, hogy a legtöbben kajálás után is ott maradtak, gyerekek és felnőttek együtt játszottunk egy nagyot.

sdr

sdr

Ági,  Julcsi, Kata, Kati, Máté, Orsi, Petra, Tami

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!