Reggel ismét körbejártuk a falut és összegyűjtöttük a gyerekeket. Sokan eljöttek, ezért két csapatra osztottuk őket. Az egyik csoportban a kisebbekre készültünk, a merész vállalkozók ügyességi játékokban mérethették meg magukat hol a fejükön labdát egyensúlyozva, hol pedig labdával a bójákat kerülgetve. A nagyobbakkal különböző fogócskákat és királylabdát játszottunk. Ezután két kézműves foglalkozás vette kezdetét. Egy asztalnál igazi indiánok születtek tollas fejdísszel, gyöngyökkel, sőt volt aki a tökéletes hatás érdekében az indiánkiáltást is gyakorolta. Párhuzamosan szívószálból képkeretet és dekorgumiból képeket készítettünk. Habár nem volt könnyű, a legkisebbek is türelmesen dolgoztak és mindenki nagyon élvezte ezt a kreatív részét is a délelőttnek. Aki pedig egyikben sem lelte kedvét még mindig kereshetett egy társast meg egy szabad önkéntest és végigjátszhatta a délelőttöt.

IMG_20170729_092741

20495666_10156378764675278_1175471805_o

BeFunky Collage
A délutánt megint a pályán indítottuk, ahol kezdésként spontán módon fogócskáztunk, játszottunk. Miután megérkezett minden sportszer és társas, visszatértünk a hagyományos délutáni programunkhoz. Minden gyerek megtalálhatta a kedvére való játékot, legyen az a foci, kéztollas, hullahopp, labdázás, vagy éppen egy társasjáték. Mivel ma több önkéntes vett részt a programok levezetésében, így az amúgy nehézkesebb szituációkat is jól vettük. A héten kevesebben voltunk mint a korábbi évek nyári táboraiban. Az előző tábor miatt ez nem érte váratlanul a mostani csapatot, igyekeztünk nagyobb hangsúlyt helyezni esténként a következő nap átbeszélésére.

Holnap még szeretnénk egy újabb óriásbuborék fújást szervezni, mellette pedig a nagyobbak is ki tudnák próbálni a mezítlábas parkot a kultúr udvarán. Szeretnénk még később levetíteni minden gyereknek a tábor fotós projektjének keretében készült bommerang képeket és a tábor lezárásként még társasozni velük.

Egy hét múlva újra látjuk egymást…

IMG_8828

IMG_8837

IMG_8835

Bogi, Julcsi, Kata, Kati, Máté, Petra, Tomi

  •  

Hozzászólás írása