Igazán közel kerültünk a 2017-18-as tanévhez, a héten már itt is a szeptember, bár aztán gyorsan hétvége, szóval csak megmutatja magát, de mi már nagyon izgatottak vagyunk. Alig értek véget a táborok, máris indul az új év és már megint sok-sok újdonsággal készülünk. Ami egyszerre izgalmas és félelmetes, ki tudja mi fog működni. Az előjelek azonban biztatóak, mert régóta szeretnénk belsős képzéseket szervezni és most egész jól megtaláltuk a helyüket augusztus második felében.

belsős2
Volt disputa-, idegen nyelv- (angol, német), kicsis-, matek-, szövegértés-képzés és egy alkalommal általánosabb működési elvekről, illetve a tanulási naplónkról is beszélgettünk. Alapvetően az volt a cél, hogy közeledjenek az attitűdök, hogy minél többen lássanak be a színfalak mögé. A legtöbb önkéntes maximum egy-két munkacsoport munkájába lát bele jobban, sokan pedig csak a gyerekekkel tanulnak és nem tudják, miért is néz ki pont úgy egy adott foglalkozásterv. Arról nem is beszélve, hogy szerencsére mindig vannak újak a csapatban. Minden terület kapcsán igyekeztünk felidézni az eddigi történéseket, a gyerekek motivációit, jellemzőit, átbeszéltük az alapelveket, a működési sajátosságokat és persze terveket szőttünk, hiszen mindenen lehet javítani. Az már most látszik, hogy túlvállaltuk magunkat, de talán ahogy eddig, most is megoldjuk majd valahogy.

A héten már megyünk Toldra, bár még csak melegítünk, de ahogy az már megszokott, itt a blogon beszámolunk mindenről. Hajrá!

belsős

Hozzászólás írása