Kézműves fagylalt

Ma megnyitottuk a toldi kézműves fagylalt műhelyünket! Oké, igazából kézműves foglalkozás keretében készítettünk festék, szivacs, karton és ragasztó segítségével mindenféle ínycsiklandó finomságot.

Olyan szépek lettek, hogy az embernek tényleg kedve lett volna megenni őket. Mivel sok az ovis, vagy a még annál is kisebb gyerek a táborban, ezért kétfelé fagyi készítés közül lehetett választani: az egyszerűbb szivaccsal fagyigombócokat nyomdázós és a kartonból kivágós, kifestős óriás tölcséres fagyi közül. Teltház volt a fagyi műhelyben, a végeredmény pedig ilyen finom lett:

A délelőtt második felében origamival folytattuk a játékokat. Kezdetben csak kettő lelkes jelentkező volt halacska hajtogatására, aztán négyen, öten, hatan lettünk. A halacskák gyorsan elkészültek, amiket hamarosan filccel díszítettünk. Volt akinek a díszítés tetszett jobban, volt akinek a hajtogatás. Volt aki kedvet kapott még további állatok: pillangó, kutya, teknős hajtogatásához, más inkább a kinti labdázáshoz csatlakozott be.  A színes papír állatkák egyre többen lettek, majd sokan el is vitték magukkal az alkotásaikat.

A foci vb hajrájában sok focihoz kapcsolódó programot is terveztünk. Az egyik ilyen az egész héten át zajló fotós projekt, amiben érdekes appokkal örökítik meg a gyerekek a focis mozdulatokat: boomerang, lassított felvétel és time-lapse is a rendelkezésükre áll. Kreativitást, együttműködést és digitális kompetenciát is fejleszt ez a feladat, és mindig szeretjük megmutatni, milyen érdekes és hasznos dolgokat lehet csinálni az okostelefonokkal, tabletekkel. Focizó modelleket nem nehéz találni, mindig pattog egy labda valahol a táborban. A jelentkező gyerekeket párokra osztottuk, és mindenkinek kétszer is lesz lehetősége alkotni a hét folyamán. A program végén szervezünk majd egy közös vetítést a kész művekből, és talán még az igazgyöngyös instagramon is bele lehet majd futni egy-egy jól elkapott pillanatba.

Persze a jó időt kihasználva nem csak görnyedtünk az asztalok felett, a kultúr udvarán mókáztunk egy sort. Interneto svetainių lokalizacija Skrivanek Group

És a sok-sok foci mellett azért elfért más sport is, például bowling és zsinórlabda.

Aztán persze az is kiderült, hogy jó idő ide, jó idő oda, a kultúrban mégiscsak kellemes hűvös van, társasjáték pedig akad bőven minden korosztálynak. A játék pedig ukulelével kísérve esik a legjobban.

A tábor disputa foglalkozasainak most az a célja, hogy inputot adjon nekünk a formálódó tanoda önkormányzat létrehozásához. Az első alkalommal kiscsoportban kellett ötleteket gyűjteniük, hogy mibe szólnának bele a tanoda működését illetően. Jöttek ötletek a falak színétől kezdve a programok témáján át, egészen addig, hogy olyasmit is megfogalmaztak, amit nem szeretnének, ha lenne a tanodában. A megvalósítás is nagyon ült most a srácoknál: nagyon jól fogadták, hogy a csapatépítős alkalmakról ismert formákat, az együtt dolgozásra, együttműködésre motiváló feladatokat is vittünk. Így a foglalkozás tartalmi része is sokkal produktívabb volt. Arról nem is beszélve, hogy sokan sokféle, hasznos gondolatot osztottak meg. Na jó, volt egy kis káosz is, meg egymás szavába kiabálás, de az meg kell.

Adél, Bogi, Daniella, Franciska, Ildikó, Judit, Máté, Orsi, Orsi, Tami

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!