A délelőtt első felében a boszorkánylépcső volt a főszereplő, ami kicsiknek és nagyoknak is egészen könnyen ment. Az első körben a fiúk voltak többségben, nagy buzgalommal válogatták a színeket, tervezték a sárkányokat és napocskákat, extra megoldásokat is belecsempészve a feladatba. A napocska készítésnél nem volt visszahúzó erő, hogy nagyobb kitartást igényel, a kisebbek is nagy türelemről tettek tanúbizonyságot.

Amikor elég lett a hajtogatásból, a karkötő készítés, mint örök sláger került porondra. Lehetett papírból fonni, és szívószál darabkákat felfűzni. Ahogy telt az idő, egyre több karocskán díszelgett az ékszer. Akik igazán belejöttek a munkába, ajándékba is készítettek a tesóknak, anyukáknak, és mi is kaptunk jópárat. Veszekedésmentes, jó hangulatú volt az alkotósarok.

A kultúr udvarán ma is népszerű volt a röplabdaháló: volt zsinórlabda, többérintős labda és kevert szabályokkal játszott labdázás is, de azért a nap végére egy igazi röpi is belefért, ami után többen is a harci sérüléseikkel büszkélkedtek, szóval mindent beleadtak a jáékba. A hordozható minifocikapuknak köszönhetően pedig délelőtt és délután is ment a focibajnokság. Előkerült a bowling mellett a petanque is többek nagy örömére. De ez még mind nem volt elég, a délutánt egy “villanypásztoros” kihívással kezdtük: a gyerekeknek két kifeszített kötél között kellett átjutniuk egyik oldalról a másikra úgy, hogy nem érhettek hozzá. Noha az átbújás mindenféle verzióban gyorsan kipróbálásra került, azért a “nem érhetnek a kötélhez” szabályon volt még mit csiszolni: sokszor visszaküldtük az összes gyereket, hogy kezdjék újra, mert beleértek, de ez egyszer sem okozott gondot. És a végére egész sokan átjutottak a szabályokat betartva is.

Az esti programok (pl. filmnézés) nem mindig zajlanak zökkenőmentesen, így kockázatos is ilyet bevállalni, de általában győz a kíváncsiság, ahogy most is. 20 órától 9 felsős érkezett a tanodába, hogy megnézze a Horvátország-Anglia elődöntőt. Bár sokat focizunk, meccsnézés még nem volt, úgyhogy nagyon örültünk, hogy jól sikerült, hiszen a hosszabbítás ellenére a többség végignézte a mérkőzést, és hát nem is szurkolt mindenki ugyanannak, ami megfelelően katalizálta a hangulatot popcornok és kólák közepette.

Adél, Bogi, Daniella, Franciska, Ildikó, Judit, Julcsi, Máté, Orsi, Orsi, Tami

  •  

Hozzászólás írása