Elkezdődött hát a tanodában is a 2019. A pihenések, bulik és ajándékcsomagok bontása után lassan szoktatjuk magunkat vissza a munkára és a tanulásra, így egy kis ráhangolódó, csoportos foglalkozással készültünk a hétre.

Az érkező csapatok egy babzsák rallyval indították az évet. Vajon mennyi idő alatt tudja a csapat körbeadni a babzsákot úgy, hogy mindenki kezéhez hozzáérjen? Világrekord gyanús eredmények is születtek mindenféle megoldás kipróbálásával. A gyorsaság után kicsit a kreativitásra, türelemre és odafigyelésre volt szükségünk a következő feladatnál. Naptárat készítettünk, csoportonként egy-egy hónapot. Volt aki ujjal nyomdázva, volt, aki origamizva és voltak olyanok, akik vágva-ragasztva-rajzolva készítették el a sajátjukat.

A naptárat félretéve kicsit a babonákról, újévi hiedelmekről, igazságtartalmukról beszélgettünk és ehhez kapcsolódva párosítottunk babonákat hozzájuk tartozó képekkel. Az ovisokkal babonák helyett mesét hallgatunk meg és azért ennek is volt némi köze az újévhez, már, ami a malaccal kapcsolatos babonákat illeti, hiszen A malac és farkasok című mesét olvastuk és játszottuk el.

Lezárásként pedig végigtekintettünk kicsit az elmúlt évünkön: milyen terveink, kívánságaink, fogadalmaink voltak és ezek közül mi valósult meg, mi az, amit szeretnénk továbbra is megfogadni és mi az, amit inkább elengednénk az új évben. Ehhez elővettük a 2018 januárjában és szeptemberében készített lapokat segítségül. Bár kevesen találkoztak Neymar Juniorral vagy Lunaval és lehet, hogy a nyelvtan jegyet sem sikerült kijavítani, de azért teljesültek kívánságok: tanultunk cápákról, készítettünk olvasókönyvet, Tichuztunk, kísérleteztünk, találkoztunk rég nem látott önkéntesekkel. És persze, idén is kell valami cél, úgyhogy kis zászlókat vágtunk ki, amire ki lerajzolta, ki leírta, hogy mit kíván vagy mit szeretne 2019-ben. Ezek összefűzve fogják a falainkat díszíteni, emlékeztetve minket és a gyerekeket is.  Reméljük hát, hogy lesz kitűnő tanulónk és olyan gyerekünk is, aki idén nem töri össze a telefonját, de közben a tanodában sokat fogunk hintázni, tabletezni és legózni is.