Bár jövő héten még jönnek a srácok, bár utána projekthetek jönnek, sőt aztán a táborok is érkeznek, azért mégis ki kell jelölni egy pontot, ahol kicsit megállunk és visszatekintünk. Ezt a hetet találtuk megfelelőnek és nem is volt rossz választás, hiszen majd mindenkit el tudtunk csábítani a tanodába.

Egy kis ügyességi, csapatépítő, ráhangolódó feladattal kezdtünk, ami tökéletesen megérkeztette a gyerekeket. Két kifeszített spárgán kellett egy kislabdát gurítgatni, majd egy kis gyakorlás után a párok is interakcióba léptek és adták-vették a labdákat. A többséget nagyon behúzta, koncentráltak és ügyesek voltak, miközben persze jókat is nevettünk.

Ezután elővettük és egyénileg értékeltük azokat a lapokat, amiken a gyerekek vállalásokat tettek arra vonatkozóan, hogy milyen játékokat, eszközöket próbálnának ki, milyen témákról hallanak szívesen. 1, 2, 3, 4, 5 pecséttel értékelhették, hol is állnak ebben a folyamatban és voltak néhányan, akik valóban végiggondolták és egészen reálisan látták helyzetüket. De szerencsére akadtak olyanok is, akiknek a pecsétek túlságosan tetszettek, így számtalan és számtalanféle nyomat került lapjukra.

Kvízzel folytattuk. 10 kérdést tettünk fel az elmúlt tanévvel kapcsolatban és nem volt ritka a 7-8 jó válasz sem. És bár emlékezések, sztorizgatások nem indultak be, hiszen a verseny heve elvitt mindenkit, összességében mégiscsak visszatekintettünk néhány meghatározó eseményünkre.

Ezt a fonalat folytatva mindenki megkereste magát egy tablón, ahol az év során készült képek egyikén szerepelt. Itt egyénileg is lehetett díszíteni – saját képkeret -, de aztán a madzagrajz segítségével közösen is próbáltuk feldobni a tablót. Utóbbinál ugye nem az esztétikum a lényeg, hanem a nehéz összedolgozás, ami közben persze nagyon szórakoztató.

Végül mindenki kapott egy személyre szóló visszajelzőt, ami első ránézésre üres volt. Először azt a részt színezték át varázsfilccel, ahol egy jellemző mondat várta őket. Ez alapján többnyire már kitalálták, hogy kié a lap, de azért volt néhány bizonytalankodás. Ezután a neveket, az alkalmak és nálunk töltött percek számát is elővarázsolhatták, miközben szóban is visszajeleztünk nekik, sokaknál kicsit már a jövő évvel is foglalkozva.

Sok-sok nehézség és konfliktus után – még az előző héten is esetmegbeszélésen küzdöttünk -, szóval ezután a  fárasztó év után egészen feltöltő volt ez a jó hangulatú záróhét. Hogy aztán jövő héttől örömködjünk és dolgozzunk tovább.