húszhuszonegy

Az első hét mindig a megérkezésé. Az év végén már lazultunk, aztán két hétig nem is voltunk, szóval nem vágtunk bele a közepébe a tanodázásnak, bár azért már az első napunk előtt is érkezett messenger üzenet középiskolásunktól, hogy akkor mikortól is lehet tanulni megint velünk, aminek persze nagyon örülünk.

Felelevenítettük a karácsonykor írt dolgokat; alkottunk egy közos 2021-et, szerintünk szép lett; lemértünk mindenkit az ajtófélfánál és együtt örültünk minden centinek; csináltunk egy miniprojektet, reflektálva a földrengésre; majd lego pocketeket raktunk össze, hogy év közben majd felhasználjuk a foglalkozásokhoz, végül pedig kiadhassuk ajándékba.

Szeretjük ezeket a heteket, mert jó a hangulat, van idő közös társasozásra, tudunk beszélgetni, tényleg segítenek megérkezni. Persze már ekkor a tanulás beindulása jár a fejünkben, nagyon könnyű kiesni a ritmusból és elfelejteni, hogy merre is járunk a céljainkban. A december közepén megtalált fonal most hirtelen nincs sehol, de az akkori kétségbeesés, hogy nem haladunk, mostanra még erősebb. Szóval az összeszedés időszaka is ez.

Lassan vége a második hétnek is, ami már a tanulásról szólt és szépen kirajzolódtak az irányok, de máris van rengeteg megoldandó feladat is. Például az, hogy több nagyon izgalmas pályázatot viszünk, sőt, éppen most nyertünk támogatást egy újabb elem elindításához, de a járvány nem ért véget, önkénteseket így továbbra sem fogadunk, így elég kevesen próbáljuk megfelelő minőségben működtetni ezeket az alapszolgáltatásaink mellett. Az látszik, hogy ez pár hónapig még működhet – hacsak ki nem esik valaki hosszabb-rövidebb időre -, de azért már nagyon várjuk vissza az önkénteseinket és nagyon szeretnénk újabb embereket bevonni, szokatlan számunkra, hogy ennyire fix és kicsi csapattal dolgozzunk.

Viszont a pályázatok tényleg szuperek, van is olyan, amiről már írtunk, így ott a haladásról szeretnénk beszámolni a következő hetekben, de van két oylan program, amiről még nem igazán volt szó, de nagyon meg fogják határozni tanodánk életét a jövőben. Hajrá 2021!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!