Ezen a héten véget ért a harmadik nyári táborunk, így a következő napokban ismét több blogbejegyzéssel jelentkezünk majd. Egy szülői klubbal indítjuk a sort, most is egy szülők által szervezett alkalom beszámolójával.

A szülőket és a gyerekeket két csapatra osztottuk. Kint gyümölcsöket vágtak, barackot, körtét, almát, banánt. A szülők hámozták és segítettek a vágásban, de a gyerekek is csinálták. Miután felvágták, felkavartuk a gyümölcsöket és kiosztottuk. Ettünk belőle és szörpöt, kekszet ettünk hozzá.

Bent a szobában kézműves foglalkozást tartottunk a nagycsoportosoknak és az alsó tagozotosoknak. Egy békát készítettünk papírból ragasztó, filctoll és olló segítségével. A szülők és a gyerekek fele-fele arányban dolgoztak. Néhány gyerek kitartóan csinálta a békáját.

Jó sokan voltak, 22 gyerek és 8 szülő. Mindenki jól érezte magát, örültek a gyerekek. Örültem a gyerekeknek, hogy ott voltak. (Júlia)

Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek. A kézművesnél a kisebb gyerekeknél volt egy kis feszültség, ami a végére oldódott. (Rozika)

Valóban rengetegen voltunk, annyian, hogy jól jött, hogy a többi program már véget ért, így a szülők mellett az önkéntesek és a pedagógusok is tudtak segíteni. Nekünk is tetszett ez a nagy nyüzsgés, nem volt egyszerű, de egészen más hangulata volt így a nyári alkalmaknak gyerekekkel együtt. Szeptemberben folytatjuk!

Júlia, Rozika, Tami

  •