Edzések

Ha nyár, akkor foci, ez nem is kérdés a fiúknál. De mi a helyzet a lányokkal? Persze nekik is vannak mozgós programok mindig, aerobic például vagy jóga, és sokan szívesen beszállnak, ha épp a kultúr udvarán királylabdázunk, kubbozunk vagy célbadobunk. Valahogy a labdajátékok mégis háttérbe szorultak eddig, így arra gondoltunk, ezen a nyáron kipróbálunk velük több sportot is a reggeli órákban, amikor még elviselhető a hőség.

A második táborban három zsinórlabda edzést tartottunk. Megismerkedtünk a labdával, a pályával, a szabályokkal, és sokféle elkapást és passzolást gyakoroltunk. Kipróbáltuk a szerválást, néhány felállást, sőt a vetődést is, amin közben igen jókat szórakoztunk. Ez a sport nagyon betalált mindenkinél, míg az elején szinte senki nem mozgott, a második-harmadik alkalmon már kezdték megtalálni a helyüket pályán, és voltak szép mentések is. A labda nélküli mozgásban még van hova fejlődni, de élvezték az edzéseket a lányok, egyre jobban passzoltak és volt bőven sikerélmény, ami nagyon jól jött az indulásnál.
A kézilabda már kicsit nehezebbnek bizonyult. A harmadik táborban ezzel ismerkedtünk, és gyors fejlődést láttunk a gyerekeknél a labda kezelésében, a célzásban és az elkapásban is. Legtöbbüknek azonban nem ment még könnyen a helyezkedés, sokan egy kupacba gyűltek, míg mások egy helyben maradtak egészen távol a történésektől. Gyakorlás közben ügyesen megoldották ezeket a helyzeteket, amikor kifejezetten ez volt a feladat, ki tudtak futni a védők mögül, meccs közben viszont itt is előjött, hogy egyelőre kevés tapasztalatuk van a pályán való mozgásban. Egy királylabdához hasonló játékkal, egyszerűbb szabályokkal próbálkoztunk egyébként, ami állandó kapussal egész jól működött. Bár kevésbé adott gyors sikereket ez a sport, az edzésekre most is szívesen jöttek a lányok, ami remek visszajelzés nekünk, hogy legyen majd folytatás.
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!