A harmadik tábor sem múlt el kézműves programok nélkül. Kicsit kevesebb volt ugyan a rövidebb tábor, illetve egyéb izgalmas programok miatt, de ezúttal is szuper dolgok készültek.

Az első kézművesen a faluban talált köveket festettük meg. A gyerekek közül páran teljesen új mintát találtak, páran pedig régebbi mintákat festettek meg. A foglalkozást nagyon élvezték, jó sok festék került mindenhová.

Óriási újdonság volt a kreatív portré készítés montázs technikával. Ez a foglalkozás több szempontból lehetett izgalmas és fejlesztő jellegű a gyerekek számára. Miután egyenként lefotóztuk őket, majd kinyomtattuk a portrékat, saját arcukkal, illetve egymás arcával dolgozhattak. Ezek a képek szolgáltak a kézműves alapjául. Innentől kezdve minden a kicsik fantáziájára volt bízva. Közös arcképet készíthettek; megmutathatták hogyan látják önmagunkat és egymást, s így tovább. Mindenki nagyon kreatívan és különlegesen oldotta meg a gyakorlatot, és ami a legfontosabb, hogy hatalmas kacaj kísérte az egész folyamatot.

A buborék fújót mindenki imádja! Ezért mi is  azt készítettünk a kézműves foglalkozáson. Összevágtunk kilenc szívószálat, majd ezeket a darabokat forró ragasztó segítségével összeragasztottuk, mosogatószerrel és vízzel pedig elkészítettük a folyadékot. Ezek után az udvaron kezdődhetett a bubiparti, amit mindenki nagyon élvezett.

Sok-sok szuper polipkalap készült a csütörtöki kézműves foglalkozáson. Többen nagyon elmélyülten dolgoztak, és jó volt látni azt is, hogy mindenki a fantáziája szerint alakítja a fejfedőjét. Volt dinnyepolip, pillangós polip, meg mindenféle színes csoda. Aztán persze felvilágosítottak a skacok, hogy ezeket inkább medúzának kellene hívni.

A hét utolsó kézművesén papírból készítettünk játék halakat és jégkrémeket. A lelkes jelentkezők kedvükre díszíthették apró bábuszerű gyártmányaikat, rengeteg különböző megoldás született, mindenki belevitt egy szeletet a személyiségéből. Különösen a lánykák vettek részt ezen a foglalkozáson, volt, aki több példányt is készített.

AnnaSzofi, Eszti, Eszti, Orsi, Timi