Megkezdtük a 10. tanévünket. Tudjuk, sokat mondtuk már, de nekünk tényleg nagy dolog, a srácokkal is fogunk párszor ezzel foglalkozni, aztán persze jövőre valami bulit is tervezünk.

Szóval elindítottuk az évet, minden csoportnál egy kis laza, ráhangolódós foglalkozással. Mindenhol babzsákderbivel kezdtünk, aztán egy instax fotózással folytattuk, mert egy különleges, képes órarendet készítünk.

Megkértük a srácokat, hogy szimpátia alapján súlyozzák a foglalkozásaik lehetséges területeit. Miből szeretnének többet? Matekból? Olvasásból? Leginkább mozognának? Szóval kaptak egy kis segítséget a mentorok.

Kicsit átalakítjuk a szabadidő felhasználás módját is. Krediteket gyűjthetnek azzal, hogy jönnek a tanodába, amiket aztán beválthatnak egy fél vagy teljes foglalkozásra, amikor nem kell tanulniuk, hanem mindenféle dolog közül választhatnak. Na, például ezeket a mindenféle dolgokat is most szedtük össze.

Az év elkezdéséhez az egyik legfontosabb tematikai elem a tanoda új épületbe költözése volt. Egyrészt mindenki ötletelhetett utcanevet, hogy legyen utcatáblánk, ugyanis az új utca talán nem is igazi utca, de tábla az biztos, hogy nincs. Aztán mindenki választott egy bármit a tanodából, amire tehetett egy matricát, jelezve, hogy az mindenképp kerüljön át az új épületbe. Végül át is sétáltunk és megnéztük az új helyszínt. Jó volt, hogy a gyerekek is látták azt a rengeteg lehetőséget, amit mi is. Szóval eldöntöttük, hogy remek egy év lesz!

A felsősökkel és középiskolásokkal annyiban volt más a hét, amennyiben más lesz idéntől a jelenlétük a tanodában. Esténként és klubalkalmakra várjuk őket – ahol, ha akarnak tanulhatnak is -, így ennek a kereteit is össze kellett rakni. A létszám és a hangulat jól nézett ki, bizakodóak lehetünk velük is.

Jövő héten már indulnak az online tanulások és az egyéni foglalkozások, és becsatlakoznak az ovisok is. Nem is tudjuk mit várunk a legjobban, de azt nagyon reméljük, hogy sokáig mehet majd minden egy viszonylag normális, hétköznapi keretben.