Évzáró fagyival

Mi lehet menőbb annál, mint a rekkenő hőségben magunkat lehűtve, néhány gombóc mellett búcsúzni az évtől? Nekünk nem jutott ilyen az eszünkbe, a 2021/2022-es tanévet így egy ünnepélyes fagyizással zártuk le.

De ne szaladjunk ennyire előre, vegyük szépen sorra, mi vezetett idáig.

Igazán eseménydús tanévünk volt, amit az is mutat, hogy már egy plakátra összeszedni sem volt egyszerű az összes programot és projektet, ami az ovis és az alsós korosztályt célozta. Nem is írtunk fel mindent, kiválasztottuk a 14 szerintünk legmeghatározóbbat: az ovis klubokat, a mozgáskotta alkalmakat, több projekthetet, a halloweent és a karácsonyt, az olvasóklubot, és több, a levelezős matekhoz és az otthoni meséléshez kapcsolódó elemet. Fuhh, ezt ide leírni is remek és egyben kimerítő érzés is.

A plakát elsődleges célja azonban nem a dicsekvés volt, arra gondoltunk, idén így tesszük a gyerekek számára is láthatóvá, mennyi minden vette körül őket. Ahhoz pedig, hogy ez a rengeteg dolog még kézzelfoghatóbb legyen, a pecsételést választottuk, mindenki egy-egy egyedi nyomdával jelölte meg, miben vett részt ebben a tanévben. Néhányan még hiányoznak, de az körülbelüli eloszlást jól mutatja már a lenti kép – ami azért is csak körülbelüli, mert be kell vallanunk, hogy néha, különösen a legkisebb ovisok számára a pecsételés lehetősége izgalmasabb kihívás volt, mint a hely, ahova kerül.

A fagyis témához az ötletet egyébként meglepő módon első körben nem a meleg adta, hanem ez a kép, amit kitűnően tudtunk adaptálni évzárós, tanodás keretekbe. Minden gyerek elkészítette a képmását, persze szigorúan csak azután, hogy megkapta a megfelelő színű tölcsért, és három-öt gombóc kiválasztása, kitöltése közben kicsit alaposabban is átgondolhatta, miket csinált nálunk, velünk ebben az évben. Fagyizónk kínálatában megtalálható volt a népszerű kedvencem illetve ezzel játszottam a legtöbbet gombóc, de többen választottak a projektjeim és az ennyiszer voltam gombócok közül is. A kész, olvadásmentes fagyik a nagyszoba bejáratánál kaptak kitüntetett helyet, de előtte még jól lefotóztuk őket, és a szülőknek is elküldtük, ami remek apropót adott a gyerekekről való messengeres vagy személyes beszélgetésekhez.

Ezután már tényleg az igazi fagyizás következett, kiderült, hogy majdnem mindenki majdnem mindegyik fajtát szereti, és az is, hogy bármelyik íz szórással igazán finom.

Nemcsak a tanév, a komoly munka is lezárult ezzel, de azért senki nem szaladt még itt haza, jutott idő egy-egy kedvenc társas partira és szabadjátékra, trambulinra, focizásra is a búcsú előtt.

A tanulásoktól ezzel az alkalommal mi is elköszöntünk egy kis időre, hamarosan kezdődnek a nyári táboraink. De ne menjetek addig sem messzire, mi is csak fizikailag tesszük ezt. A hét végén és jövő hét elején Debrecenbe utazunk az első könyvesbolti látogatásokra, így biztosan hallotok még rólunk nem is olyan soká!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!