A nyári táborok és a tanoda 10. születésnapja után a tanodában is megkezdődött a tanév. Nem csak mi tanodapedagógusok, hanem a gyerekek is várták már, hogy jöhessenek újra a tanodába. Az első hetet nem tanulással, hanem egy projekthéttel kezdtük, amivel egy kicsit ráhangolódtunk a tanévre.

Első feladatként minden csapat közös gondolkodással kitalált magának egy titkos kézfogást. A gyerekeknek mindenféle kreatív ötlet eszébe jutott a kézfogáshoz pl.: ökölpacsi, pacsi, taps és ölelés is. Ezzel a kézfogással fogják mindig üdvözölni egymást és minket is, amikor a tanodába érkeznek. Ezeket fel is vettük videóra, hogy nehogy összekeverjük az egyes csapatok kézfogásait.

A kézfogások kitalálása után élő kő-papír-ollót játszottak a csapatok egymás ellen. A győzelemért 3 pontot kellett összegyűjtenie az egyik csapatnak.

A játékot követően egy kicsit visszaemlékeztünk a nyári élményekre is. A tanoda 10. szülinapjára készült egy fotó kiállítás is az elmúlt 10 év legemlékezetesebb pillanatairól. A kiállítás bezárultával a gyerekek megkereshették magukról azokat a képeket, amelyeken szerepelnek és haza is vihették őket. A keresgélés közben sok vicces pillanat elevenedett fel bennük. Nem csak az elmúlt 10 évet idéztük fel, hanem a 2022-es nyár három nyári táborát is egy kis képnézegetéssel. A képnézegetést követően egy kis kreativitás következett, mindenki lerajzolta a kedvenc nyári tevékenységét, élményét egy nagy papírra. A rajzokból egy nagy közös alkotás született.

Januárban minden gyerek készített egy jövő lapot. Ezek a jövő lapok most előkerültek és megnéztük, hogy miben változhatott tavalyi tanévhez képest. Megvizsgáltuk, ki hány éves, hányadik osztályos, hány centiméter magas volt januárban és hogy ez szeptemberre megváltozott-e és kicsit kiegészítettük, átírtuk az adatokat.

A tanodában az egyik legkedveltebb tevékenység a társasjátékozás. Zárásképpen minden csapat választott magának egy társast, ami legalább szeptember végéig vagy akár még hosszabb ideig minden tanulás elején előkerül majd.

A felsős klubra is készültünk egy évindító foglalkozással. Ezen alkalmon a gyerekekkel közösen összeírtuk, milyen programokat szeretnének elkövetkezendő felsős klubokra. Majd CardLine lapok segítségével kiválasztották, majd megrajzolta mindenki a saját kis totemállatát. A rajzok közül pedig megszavaztuk, melyik állat legyen a felsős klub totemállata. Végül egy sirályra esett a választás.

Csenge