Boldog karácsonyt!

A héten véget ért a suli, így zárt a tanoda is, igaz, kicsit később, hogy tudjunk picit ünnepelni:

Mielőtt eljutottunk az ünneplésig, az utolsó nap ebédjéig, a szülőkkel nyitottuk a sort még szerda reggel. A srácok még suliban voltak, így szabadabban el tudtak jönni, maximum a kicsiket kellett hozniuk. Képeket nézegettünk az elmúlt évből, hiszen ez volt a tizenkilencedik szülői klub idén, volt mire visszaemlékezni. De megünnepeltük azt is, hogy az online mesélés átlépte az 1000 meseolvasást. Minden család nyerhetett mesekönyvet vagy logikai játékot a tombolán, végül karácsonyi díszek készítésével köszöntünk el egymástól.

Délután aztán már az általános iskolásaink érkeztek, akik a társasozás előtt, után és mellett kicsit kreatívkodhattak is.

De nem csak sütöttünk, rajzoltunk is mézeskalácsokat! Dobozkartonból kivágott házakra a kötelező tető, ablak, ajtó mellett pöttyök, csíkok és szívek is kerültek. Meg kis akasztók is, hogy ezután karácsonyfákat vagy kilincseket díszíthessenek majd.

A zárás gyertyafényes, csillagszórós, udvari kalimbázás és éneklés volt, ahova több szülő is feljött hozzánk és a gyerekekhez.

Este aztán a középiskolás csapattal és társasjátékkal és mézeskalácsozással ünnepeltünk, és őket már meg is ajándékoztuk, hiszen rájuk nem jutott még egyszer idő.

A csütörtök reggelt egy frissítő ovis karácsonnyal indítottuk, ami majdnem teljes létszámban zajlott, aminek nagyon örültünk, hiszen hetek óta betegségek tömege húzta keresztül a számításainkat. Nagy vonalakban hasonlított ez is a nagyobbakéra, itt is énekeltünk és kalimbáztunk, volt ajándékozás és finomságokkal is készültünk. De picit külön is terveztünk. Kezdésként például fényfüzéreket festettünk és egy akadálypályán keresztül díszítettünk fel egy karácsonyfát.

Ezután ismét vendégül láttuk az általános iskolásokat, például azért is, mert még nem kapták meg az ajándékainkat. Előbb azonban a karácsonyi ebéd terítékéhez készítettünk asztali díszeket tobozból. A tobozokat először arany, ezüst illetve zöld színűre festettük ki. Utána színes papírgalacsinokat, valamint színes pom-pomokat ragasztottunk a tobozra, végül kivágtunk egy kis csillagot és azt tettük fel a toboz tetejére.

A csapat másik fele eközben a karácsonyi menüt készítette el. Sütöttünk, főztünk, kevertünk és kavartunk, hogy aztán egy csodás, svédasztalos terítéssel fogadjuk a pihentető mesenézés után az egész csapatot. Megettünk mindent és az ajándékok is a helyükre kerültek.

Hosszú volt az elmúlt pár hónap, különösen őszi szünet nélkül, de ezzel két kedves nappal végül sikerült szépen és mosolyogva lezárnunk.

Most jöhet a pihenés, megkeressük a kreatív energiáink utolsó morzsáit, hogy kicsit visszanevelgessük őket és januárban folytatjuk.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!