Hány nap van karácsonyig?

A Halloween után a karácsony a másik kedvenc ünnepünk a tanodában, évek óta van adventi naptárunk és ahhoz mindig kapcsolódik valami játék, tevékenység vagy kézműves.

Idén egy lépegetős adventi kalendáriumra esett a választásunk, amelynek elkészítésében a Felsős klub tagjai segítettek. Szintén az ő segítségükkel készítettük el a tanoda karácsonyfáját is, melynek központi szerepe volt minden tanulás előtt és majd a tanodás karácsonyon is főszerepe lesz.

A feladat idén, minden tanulás előtt egy kézműves elkészítése volt, amit eredetileg a karácsonyfára szerettünk volna tenni, így a téli táborra egy felkészített fa vár ránk. A kalendáriumon először mindig megnéztük, hogy hányadik nap van decemberben, megszámoltuk, hogy hány nap van karácsonyig, majd a naphoz tartozó díszt felfordítva az aznapi kézművesre is fény derült.

Első héten egy zoknit csináltunk, amire a sok-sok csicsa mellett a gyerekek saját fotója is felkerült. Ezt mindenki nagyon élvezte, azóta is a legváratlanabb helyekről kerülnek elő kis arany csillagok vagy piros karácsonyfák.

Remekül számítottunk, szinte be is telt a fánk az első héten (és emellett hihetetlen cuki lett), szóval gondolkodunk kellett erősen, hogy még mit lehetne rátenni. Végül gyertyákra és szaloncukorra esett a választásunk. Kis csillogós papír, fonal és egy-két gomb és a kis helyekre pont befértek a cukorkák, az ágak szélére pedig a gyertyák. Sőt, a karácsonyfa csúcsára egy rekordhosszúságú gyertya készült.

Harmadik hétre már tényleg alig maradt hely, így belekezdtünk a tanoda további dekorálásába. A bejárati ajtóhoz papírgirlandokat készítettünk. Egymás kezét fogó angyalkák, hóemberek, karácsonyfák és rénszarvasok sokasága díszíti az ajtónkat, ők fogadják majd a karácsonyi tanodázásra érkező gyerekeket. Nagyon készülünk rá, reméljük jól sikerül!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!