Halloweeni készülődés

A szokásos programok, a kézműves, társas és a madárbarát kertünk gondozása mellett az őszi tábor most is leginkább a halloweenről szólt. Amire készültünk is jó sokat, de nem is csak mi, pedagógusok és önkéntesek, hanem a gyerekek, sőt még a szülők is!

Csütörtök délelőtt szülői klubbal indult a program, ahol három állomáson kézműveskedtünk és szakácskodtunk közösen. Halloweeni fejpántokat készítettünk, denevérest, vámpírost, pókszemest és tökfejest, ezeknek az elemeit a gyerekekkel együtt szabtuk ki. Többen a varrógépet is kipróbálták, a szülők pedig kézzel varrtak színes szemeket, véres fogakat és más rémisztő testrészeket a pántokra. Formáztunk még ijesztő alakú szendvicseket és egy házi készítésű arcfestéket is kevertünk, teszteltünk. Mindezt azért, hogy aki szeretne, kifestve, beöltözve érkezhessen a másnapi halloweenre.

A kézművesek is mind a halloween jegyében zajlottak. Első nap még a tanoda dekorálásáé volt a szerep, szellemes, tökös, denevéres girlandot készítettünk. Pénteken inkább már hangulat alapozás ment sziluettes képkészítéssel és zseblámpa fényben látszódó rémségek rajzolásával. A halloweeni buli utánra is kitartottak a kézműves ötleteink, szombaton még múmiák látogattak hozzánk és vasárnap búcsúzásként szörnyes bábok hajtogatása, színezése zajlott.

A készülődéseink eredményéről, az igazi halloweenről pedig a következő blogbejegyzésünkben olvashattok.

Julcsi, Tami

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!