Átmásztunk az újévbe

Szokásunkhoz híven az újévet projekthéttel kezdtük. Nem ugrottunk rögtön bele a lecsóba vagyis a 2024-be, hanem előszedtük a tavaly januárban íródott lapozgatós papírunkat, amire minden gyerek 4 kívánságot, elhatározást írt. Megnéztük kinek mi járt a fejében egy éve és mennyi teljesült a négy felírt dolog közül.

Miután minden fontos óévi teendőnket letudtuk, átmásztunk az újba. De tényleg! 2023 asztala alatt átbújva egy akadálypálya teljesítésével és egy kis számolással arra jutottunk, hogy most már biztosan 2024-et írunk.

Az újév új dolgokat is hoz a tanoda életébe, több új kolléga is csatlakozik a tanodapedagógusok csapatába. Januártól egyelőre még csak Anita, akit a gyerekek rögtön felkészült riporterként meg is interjúvoltak, hogy egy kicsit megismerjük őt, mielőtt nagy tanulásokba vágnánk a fejszénket.

Idén lapozgató helyett kívánságfát készítettünk. Egy-egy csillagra mindenki felírhatott valamit, amit magának kíván az új évre, majd felakasztotta az ágakból összekötözött kis fánkra.

Hamarosan lekerülnek az utolsó karácsonyfadíszek is a falról, és visszatesszük a naptárt a helyére. Jó ideje azzal kezdjük már az egyéni foglalkozásokat, hogy megbeszéljük az aktuális dátumot, kedvet, időjárást, most ezt kezdtük el felfrissíteni. Egyrészt szó szerint is, mert a sok használat a régit eléggé megviselte, a felsősök egy részével így megterveztük és előkészítettük az új alapot.

De lesz még egy újítás, idén minden hónapot valamilyen extra tevékenységgel fogunk köszönteni, ehhez minden csapat készült a héten egy-egy feladattal. A hideg januárban például egy másodikosok által kitalált mozgássorral fogunk felmelegedni, van benne tánc, kéz- és füldörzsölés is. A többi pedig egyelőre legyen titok!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!