Vége az évnek! 

Ráfordultunk a tanoda utolsó két hetére is. Ez a kiszámíthatatlanság időszaka, ballagásokkal, kirándulásokkal, kis létszámokkal és nem is mindig tudunk ilyenkor tervezni. Picit a motiváció is fogytán és most még egy nagy betegséghullám is betört, szóval az sem segítette a helyzeten. Eléggé megfogyatkozott csapatokban, de azért elkezdtük lezárni az évet, amit még jövő héten is folytatunk.

Nézegettünk képet az elmúlt tanévről. Projektheteket, táborokat, különleges eseményeket idéztünk fel. De meséltünk is.Mindenki kedvenc helyszínt választott és arról mesélt-e el, hogy milyen történet, érzelem köti őt egy-egy sarokhoz, asztalhoz, ajtófélfához, kertrészlethez.

Készítettünk PPT-t, amibe mindenkinek bekerült, hogy hányszor volt a tanodában, mennyi társassal játszott és egy egyedi szempont, pl. hogy mi volt a kedvenc kísérlete vagy szorzótáblás eszköze az évben. Idén 35 a rekord a heti egyszer jövők között, de többen is vannak, akik hetente kétszer, sőt háromszor is jöttek. Az abszolút rekorderünk pedig egy ötödikes lány, aki 27 felsős klubon és 47 tanuláson volt az évben (persze itt azért sokszor heti két tanulással kell számolni). 

Egy befőttesüvegbe gyűjtöttük a beszélő kavicsainkat, amik szavakkal és képekkel üzennek nekünk, hogy emlékeztessenek az elmúlt tanévre.

És haza sem mentek üres kézzel a gyerekek, egymás hátára írt pozitív üzenetek és képek formájában egy pici emléket otthon is meg tudnak őrizni az évből. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!