Vizes szülői klub

Legutóbb télen írtunk a szülői klubjainkról, amikor még személyesen találkoztunk és éppen egy matekos dobozt készítettünk. Azóta sok minden történt, bezártunk, aztán újranyitottunk és online felolvasásokon megismerkedtünk újabb írókkal és illusztrátorokkal. Júniusra társasos alkalmakat is terveztünk, ezek azonban nem jöttek össze, a tanév vége sűrű lett, volt elköltözés, kiesett egy család és más programok is közbeszóltak. Nem értek rá a szülők, és azt éreztük, hogy nyáron ez nem lesz jól működő forma. Ezért úgy döntöttünk, nem erőltetjük tovább az általunk kitalált társasos vonalat, hanem ahogy az már a korábbi terveinkben is szerepelt, továbblépünk.

Ezzel elérkeztünk egy újabb izgalmas állomáshoz: a nyári táborokban a szülői klubunk tagjai találják ki és szervezik meg alkalmakat. Minden foglalkozásnak két szülő a felelőse, így az ehhez kapcsolódó tevékenységek – a meghívókészítéstől az otthoni feladat kitalálásán át egészen a blogírásig – is az ő kezükben vannak, mi pedig mentorként vagyunk jelen ebben a folyamatban. Múlt héten volt az első ilyen alkalom, amit a szervező páros így foglalt össze:

„Szerdán nagyon sokan vettek részt a vizes szülői klubon. Két csoportra lettek osztva, volt egy vízi akadálypálya és egy palack készítés.

 

A palack készítéshez egy üveg kellett, abba víz, ételszínezék, csillámpor és pompom. Első lépés: ételszínezék a vízbe, aztán csillámport szórtak bele, és aztán pompomot raktak bele. Felrázták és átváltozott a színe olyanra, amilyen ételszínezéket használtak hozzá. Miután elkészítették, a palack tetejét le kellett ragasztani. Ehhez otthoni feladat: a gyerekek az óvodai jelüket rakták ki. Bent jól érezték magukat a gyerekek és a szülők is, kíváncsiak voltak, hogy milyen lesz a palack.

 

A másik feladat az kint történt az udvaron, egy akadálypályán kellett végigmenni a gyerekeknek a szülő segítségével. Elsőnek a bójákat kellett megkerülnie a versenyzőknek, utána korongokra kellett rálépni, majd belementek a lavorba, visszafelé pedig a gyerekeknek át kellett bújni hullahopp karikákon. Az egész időre ment, mikor mindenki befejezte az akadályt, eredményt hirdettünk. Minden résztvevő gyerek kapott cukorkát és csokit is.”

És hogy hogy érezték magukat a szervezők?

„Jól éreztem magam, szeretném, ha lenne még ilyen, meglepődtem, hogy ilyen sokan jöttek el.” (Gizi)

Én is jól éreztem magamat, nem is gondoltam volna, hogy ez a nap ilyen jól fog sikerülni. A korábbi szülői klubokhoz képest elég sokan voltak, új szülők is csatlakoztak, aminek nagyon örültünk.” (Kinga)

Mi is nagyon elégedettek vagyunk a kezdéssel. Az új szerepeket és feladatokat kicsit még tanulnunk kell nekünk és a szülőknek is, de a létszám és a megvalósítás minden várakozásunkat felülmúlt. Nyáron, a legnagyobb melegben, koradélután rekord sokan jöttek el, összesen 10 szülő és 20 ovis vagy kisebb gyerek vett részt az első vizes szülői klubon. Mesés indítás!

Gizi, Kinga, Tami

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!