Nyárból az őszbe

Mindig nagyon érdekes ez az időszak. A nagyon intenzív nyárból egy tervezgetős, gondolkodós, pakolgatós, takarítgatós és leginkább gyerek nélküli szakasz vezet át az új tanévbe. Bár az első hét még csak a ráhangolódásé, ilyenkor legalább már nem csak magunk vagyunk, az általános- és középiskolás bandáinkkal nekivágunk az ősznek.

Az órarendünk kész, a családokkal, gyerekekkel mindent megbeszéltünk, az óvoda és az iskolák is tudnak a terveinkről, nekünk már csak azért kell szorítani, hogy minden úgy tudjon működni, ahogy azt elképzeltük.

A héten már próbáltunk visszazökkenni a rutinjainkba a megérkezéssel, a közös naptárazással, de a folytatás még kicsit nyári volt, az utolsó tábor plakátjával felelevenítettük a kedvenc tábori pillanatainkat.

Ezután minden csapat választott egy közös kedvenc társast és játszottunk egy kört.

Mindenkivel megbeszéltük a helyét az órarendben, ahova be is írták magukat.

Ezután négy állomáson néztük meg, hogy a konkrét tanulások mellett még milyen tevékenységekre van lehetőségük. A program végén aztán egyénenként ki is fejezhették, hogy mi számukra a legszimpatikusabb ezek közül.

Említettük már, hogy igyekszünk madárbaráttá tenni kertünket, úgyhogy ellenőriztük a kihelyezett dolgokat és feltöltöttük az itatót is.

Végül, hogy tényleg bizalommal és közösen vágjunk bele az évbe, bizalmi dőlésekkel zártuk a délutánokat.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!