Absztrakt felső

Bár nemrég írtunk felsőseinkről, eléggé foglalkoztatnak minket, így most megint ránéztünk arra, hogy mi a helyzet velük.

Egyrészt öröm, hogy a tanulás egészen jól megy velük. Tavaly ilyenkor 0 gyerekkel 0 alkalommal tanultunk. Ugyanez most: 5 gyerekkel, 25 tanulás. Az 5 gyerekből 3 új, idén lettek felsősök, de ketten már tavaly is ebbe a csapatba tartoztak. Szóval ez a rész is beindult kissé.

De működni látszanak a tematikus hónapok is. Októberben az absztrakt játékokban mélyedtünk el kicsit. Minden alkalommal volt egy egyszerűbb struktúrájú játék majd egy összetettebb. Előbbiből játszottunk selejtezőket, utóbbiból helyosztókat.

Bár sokat társasozunk a srácokkal, az absztrakt játékok nem mindenkivel kerülnek elő, pedig többnyire remekül fogadják őket, így volt ez bizony most is. Összesen 6 játék került az asztalokra, volt akinek a többség új volt, de 1-2 mindenkinek. Most is nagyon érdekes volt azt látni, hogy mennyire nyitottak új és sokszor nem is annyira könnyű dolgok megtanulására és kipróbálására a srácaink, pusztán amiatt, hogy a társasjátékok miatt ez számukra egy megszokott helyzet. És ez sokaknál egészen könnyen transzferálható tanulási helyzetekbe.

A játékpárok így alakultak: Lahti – Nemzetközi dáma, Nim-Kalaha, Tic-tac-toe – Tőtike. Bízunk benne, hogy a most kezdődő őszi táborban több is előkerül a címek közül!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!