Az Igazgyöngy Alapítvány mindig is büszke volt arra, hogy mennyi díjat hoznak el diákjaink országos, de nemzetközi versenyekről egyaránt – már az idei termés is igen figyelemre méltó -, szóval nem meglepő, hogy a srácoktól nem áll távol az alkotás, ami több tanodai projektben is megmutatkozott az elmúlt időszakban, mostanra pedig annyi újdonság gyűlt össze, hogy fontosnak tartottuk megosztani az olvasókkal.

Időrendben a meséink a legrégebbiek, melyekről már többször beszámoltunk, így most nem is írnánk bővebben a projektről, de körülbelül ezzel egy időben kezdtünk fotózni is a gyerekekkel, de a munkáik eddig csak itt-ott jelentek meg a blogban, most elkezdtük tematikusan feltölteni őket, érdemes nézelődni.

20160810_101923

Ami pedig már tényleg idei újdonság az a filmezés – bár az első nyáron már kísérleteztünk gyurmafilmmel. Egy pályázat keretében elindult a Told Tv és már van egy tanodafilmünk és trailerünk is, a Tichu-film pedig az utómunkálatoknál jár.

Egyik területen sem vagyunk profik – bár egy-egy pályázat keretében tudunk szakértői segítséghez jutni -, teljesen átlagos, elérhető eszközökkel dolgozunk. A célunk egyszerűen az, hogy a gyerekek újabb és újabb eszközökön, technikákon keresztül próbálják kifejezni magukat. Szeretnénk ha jó éreznék magukat, miközben rengeteg mindent tanulnak kommunikációról, önkifejezésről, eszközökről. Szeretnénk, ha látnák, hogy az írás lehet izgalmas, hogy a tablettel nem csak játszani lehet, de fényképezni is, hogy sokan kíváncsiak arra, ha készítenek egy filmet a tanodáról. És a tevékenységek előtt, közben és után nagyon jókat lehet beszélgetni velük ilyen dolgokról, a produktum pedig csupán hab a tortán.

Szóval szeretettel bemutatjuk a műveket és igyekszünk rendszeresen frissíteni ezeket az oldalakat is!

Hozzászólás írása